OM MIG

Vem är denna snubbe då? Och varför skriver han om öl?

Foto: Tobias Göth

Det hela började väl egentligen i början av 2000-talet. Tillsammans med min pappa utforskade jag försiktigt utbudet på Systembolaget. Nils Oscar imponerade stort.

Jag störtdök sedan ner i ett "stor stark"-träsk, och drack mest för att bli full. Väcktes till liv igen när jag drack Newcastle Brown Ale på tapp. Det var en otrolig upplevelse back then.

2007 besökte jag Stockholm Beer & Whisky Festival (SBWF) första gången. Mer inne på whisky då, men ett par bra öl slank också ner. Har tydliga minnen av Brills monter nått år, då jag provade en Breakfast Stout (förmodligen Mikkellers) och tyckte den var sjuuuuukt maffig.

Hösten 2009 kom det stora "uppvaknandet". En kollega fick med mig till Södertäljes enda bra ölhak och introducerade mig till den ena efter den andra bra ölen, bl.a. Sierra Nevada Bigfoot. Hösten 2010 hängde jag med honom till mitt första "mitt-i-månaden"-släpp och sen fick han mig även att börja brygga öl.

Startade bloggen mest för att ventilera detta passionerade intresse, men det har övergått mer till något slags register över alla mina hembrygder. Har dock alltid haft ambitionen att skriva mer om köpesöl och lite matlagning, men med småbarn hemma har jag sällan energi över till mkt annat ;)

Annars då?

Heter Anton och är 35 år ung. Bor i Vällingby, gift sedan 2008, och har tre barn (2008, 2010 och 2012). Jobbar med att koda "backend", och trivs skitbra med det - kommer mao förmodligen aldrig starta ett bryggeri.

Äter av etniska skäl inte några animaliska produkter alls. Kallar mig inte vegan, men jag är väl i princip det. Det är ett viktigt statement för mig, och därför nämner jag det här.

Utöver öl gillar jag även film, musik och matlagning väldigt mycket. Har ett gäng gamla egenkomponerade låtar uppe på Soundcloud: sunsquid och soem aeld, mest utdragen spacig electronica dock.

Top tre filmer (ingen rangordning)
1. Akira
2. Gattaca
3. Providence (1977)

kontakt: antonirymden(a)hotmail.com, valbalanserad på instagram

Kommentarer