Mat - Mjölksyrad rotselleri

Känner mig lite taggad så jag smäller till med ett nytt inlägg ja..

Om MJÖLKSYRAD ROTSELLERI med oregano och vitlök! Asså ni hör ju hur gott det låter.



Att syra grönsaker är typ dessutom det enklaste man kan göra. Och nyttigt sägs det.

Här ett recept jag kom på när jag hittade en "gammal" rotselleri i kylen, och en massa oregano på balkongen.

400 g rotselleri

1 gul lök

3 vitlöksklyftor

en massa kvistar färsk oregano, eller basilika, eller timjan..

Skala, skiva, skär upp.
Tryck ner i en REN burk med lock, typ IKEA Korken.
Blanda 0.5 l vatten med 10 g jodfritt salt eller typ havssalt (alltså ca 20 g salt / l).
Häll saltlösningen på grönsakerna.
Ställ mörkt (och inte för kallt).
Pys på locket minst 1 gång / dag, ställ gärna på en tallrik med höga kanter ifall den läcker.

Färdigjäst på typ 1 vecka. Förvara sedan i kylen.
Syran utvecklas med tiden. Men den är garanterat syrlig redan efter en vecka.


Kommentarer