Planerade bryggningar i september

I september händer det en jävla massa. En massa vänner fyller 30 år, SBWF kör igång i slutet av månaden och vi ska brygga inte mindre än TRE öl!

FOLKLORE
I sann Bronxeng tradition fortsätter vi med vår "FOLK"-serie. FOLKSPILLRAN  - en mörk saison med pomeroskal som vi egentligen inte gillade, var först ut redan 2011. Året där på kom första versionen av FOLKVANDRINGSTIDEN - som var en obalanserad mix av korn, havre, vete, bovete, honung och närodlad humle.

Nu kommer då FOLKLORE, som ska bli en riktig bronxeng wild ale. Inspirerad av Struise Bompon och vår samarbetsöl med DBS "menage a trois", men utvecklad till något helt eget.

Vi kör en maltbas på pilsnermalt, hirsflingor, special b, melanoidinmalt och piffar upp det med farinsocker.

Till 18 liter färdig vört ska vi sen tillsätta 5-10 kg äpplen som vi  själv plockat från ett träd på Lisön.

Allt detta ska jäsa med vildjäst jag hoppas kunna odla upp från äpplen och plommon jag plockat i Bronxeng. Mkt möjligt att vi slänger i ett halvt paket US-05 också...

När den är färdigjäst ska den lagras på calvadosdränkta franska ekkuber i 6 månader.

Intressant? JA! Oavsett och det havererar eller ej...PANJAMON DIPA (v. 4)
Typisk amerikansk DIPA är en stil jag har svårt för. För maltigt, klibbigt, beskt och anonymt. Mycket möjligt att de smakar bättre färska, men när de väl anländer i Sverige är de inte mycket att hurra för...

Denna version av PANJAMON ska bli en ljus, fräsch och fruktig DIPA. Maltbas av pale ale malt (amerikansk), vetemalt, omältat vete, syramalt och lite havregryn. För att höja OG kommer vi även ha i lite strösocker. Siktar på OG runt 1,072 och FG runt 1,010.

Humlad med Waimea, Wai-iti och Kohatu. Tre väldigt fruktiga humlesorter från NZ.

Jäst med 100% Brettanomyces Bruxellensis Trois. Fruktbomben är ett faktum!

BRONXENG PILSNER (v. 2)
Försök två med underjäst öl. Första försöket blev rätt dåligt.. Denna gång ska vi jäsa i en Better Bottle och lite den jäsa ostört. Plus göra en enorm förkultur. Blir en ljus jäkla öl med maltbas av pilsnermalt och risflingor. Humlad med tyska Hallertauer Mittelfrüher och jäst med White Labs WLP800 Pilsner Lager.

Siktar på ett OG på 1,048 och FG runt 1,010. 

Kommentarer