Inför höstens bryggningar


Egentligen borde jag stanna upp och njuta av sommarvärmen, men jag kan inte låta bli att längta efter hösten och alla öl som ska bryggas!!


BRONXBIC
En "lambic" i Bronxeng style. Istället för omältat vete kör vi i quinoa. Ska jäsa med div. jästslattar från olika gueze och lambic. Efter ett år (eller mer) delas batchen upp och smaksätts bl.a. med älg-grräs

THE CONTINENTAL
Ett champagne-liknande öl med pilsnermalt, vetemalt och en massa honung. Humlad med Nelson Sauvin, jäst med Champagne-jäst, efterjäst med Brettanomyces Claussenii och lagrad på ekkuber.

BRONXENG PILSNER (2)
Första försöket blev inte så värst "pilsnerig", så till försök nr 2 har vi gått igenom vad som kan förbättras och ger oss ännu en gång ut på underjäsa öl. Bytt jäst, bytt humle, ändrat mäskschemat lite, förkortat koktiden.

MENAGE A TROIS (2)
Efter prototypen som vi bryggde med DBS blev vi sugna på att göra en äppelsuröl på riktigt. Pilsnermalt och hirs i "maltväg". Humla försiktigt med Styrian Goldings. Jäsa med tysk ale-jäst, efterjäsa med Brettanomyces Claussenii, Lactobacillus Delbrueckii och en jävla massa svenska äpplen.

POPPIN' A CHERRY
Ett planerat andra samarbete med Thomas (fellowshipofhops.com). En körsbärsporter som ska efterjäsas med Brettanomyces lambicus och lagras med körsbär från Thomas trädgård.

GREEN MACHINE
Råg "barley" wine i amerikansk stil med mycket amarillo och simcoe. Onekligen mycket inspirerad av Ruggoop.

"TRIIIPA"
Planerat samarbete med Sörbyängsbryggeriet. En trippel IPA på 12% eller mer. Hutlösa mängder humle överallt hela tiden. Tanken är att Sörbyäng fixar en stark vört hos sig, tar med den till Bronxeng där vi mäskar MED den vörten.

THIS IS OLD GREG'S ALE
Tänkt som en väldigt maltig och karamellig old ale. Mycket karamellmalt, pyttelite humle, stor mysfaktor. En del av batchen ska lagras med calvadoslagrade ekkuber.

OAT BROWN ALE
En lättdrucken och fyllig brown ale åt Cigar City Maduro Brown Ale-hållet. Med rostade havregryn.

WINTERCOAT (2)
Öl i typisk engelsk strong ale-stil

REAL SOLUTION #9 (2)
Typ samma som sist. Köra i lite melass istället för muscovadosocker. Panga på med mer bourbonflis till bourbonvarianten. Mer chili.

AND ONE FOR THE DOCTOR (2)
Något förenklat och finslipat, som förhoppningsvis ger bättre utjäsning och bättre slutresultat.

Kommentarer