SM i backspegeln - Att destillera kaoshjärna till läsbara ord

Sådärja.

Tvådagarsångesten har lagt sig. En lagomt härjad ölälskande storpappa skall nu försöka reda ut vad som egentligen hände i Eskilstuna, vad som var bäst och vad jag egentligen tyckte.

Fotona blev superdåliga, vill ni se snygga bilder från mässan rekommenderar jag verkligen Gustav Lindhs Blog. Och denna sammanställning är nog rätt rörigt skriven, skyller som vanlig på mina barn och min fru! ;)

Men, SM var asbra! Hembryggare ligger verkligen på en nivå jag inte hade föreställt mig. I ölupplevelseväg var detta mycket bättre än SBWF. Alla utställare bjöd på sitt allra bästa och alla öl de hade med sig var så färska (eller gamla) som möjligt.

Eskilstuna Ölkultur stod som värdar och jag tyckte de hade gjort en väldigt bra jobb. Toaletter fanns det gott om, kontinuerlig städning höll lokalen ren och säker, tydliga skyltar hjälpte i dimman. Tack! :)

Det var riktigt packat med folk, man var tvungen att kryssa sig fram mellan rumpor, armbågar och stora ölmagar. Men samtidigt i allt detta en väldigt öppen och trevlig stämning. Inga sura miner. Bara ett gemensamt mål; prova god öl och prata om dem.Utsällare bjöd på de konstigaste brygderna allt från gotlandsdricke som typ fortfarande jäste till mer "normala" IPA och sura fina berliner weisses... Schyst bredd på det hela.Två gånger hamnade jag bakom disken hos utställare och stod och serverade. Bara en sån sak vittnar ju om den oerhört öppna och trevliga stämningen där.

Stackars Henok Fentie från Omnipollo lyckades bli terroriserade av båda bröderna Obalanserad på loppet av ett par dagar. Men jösses vilken trevlig och sympatisk kille det är, och vilken bra koll han hade på hembryggarescenen fortfarande! Nu vill jag köpa alla hans/deras öl, bara för att han var så trevlig... ;)Mina absoluta favoriter från mässan:
Solid Resin från Källarknut - en superhumlig red ale som var superjävlagod. Bara osade PROFFS om den..


Indexoutofbounds från nerdbrewing - tjock och svart som motorolja. Riktigt delikat!


Important, Mrs Brown av Jakob Carlström, Niklas Stenlås och Lars Callert - en imperial porter på 14% som de hade jäst med tre olika jästtyper. Rätt ljus (för att vara mörk), grymt smarrig!


Andra goda öl värda att nämna:
(Vintage) Grotte (bourbon aged) - imperial stout från Rüdbrygger. Jävligt god smak av bourbon!
Skansen Weise - väldigt syrlig berliner weisse av Bröderna Andersson m.fl.
Today your love, tomorrow the world - en mildare berliner weisse av Hampus från Sveriges Bryggradio
7jävla imperial stout - av Janne Sandström, Per Andersson och Markus Berglund. Väldigt proffsig, klibbig och smakrik.


Hökmossen Saison - av Håkan Liljegren, en belgisk saison med en väldigt snygg kryddighet

Hej på dej - av Oskar Frodin, god och snygg DIPA som vann medalj


Hops of Anarchy - av Frövifors Maltvänner, IPA som även den vann medalj

Jag lyckades även byta lite mig lite öl mitt i detta kaos:
Hops of Anarchy och Älvan från Ölsvammel. Big Afro Brown Ale och 2x4 (bitter) från hbg2. Instanceof 2.0 barley wine, indexoutofbounds, else if 2.0 (vanliga och lapsang) och Instanceof 3.0 amber ale från Hannes på nerdbrewing.(Dock råkade jag mörda instanceof 2.0 bw på väg mot tåget, och dricka upp HoA på tåget...)

Nu när jag har skumläst mitt utkast nån gång märker jag att dessa ord upprepas rätt mkt: trevlig, öppen, grymt, super.

Och det sammanfattar min upplevelse rätt bra.
Vad tyckte ni andra som var där?Kommentarer

  1. Jag tycker att det var trevligt, öppet, grymt och super =) Stort tack för att du ryckte in och serverade min öl när jag yrade runt!

    SvaraRadera

Skicka en kommentar