Planerade brygder i mars och tidigare utförda brygder

Ingen vits att sakta ner och tänka efter.. vi bränner på med två nya brygder i mars!

PLÖJMÖRKRET
american black ale/cascadian dark ale/black ipa

IDÈN
Tja.. samma som förra gången, fast bättre. Mörk och maltig, torr och besk. Humle som drar åt tall, granskott och kåda. Blir lite svagare än sist också, siktar på runt 7-7,5%.

RÅVAROR
Pale ale malt, münchner, crystal 300, rostat korn, svartmalt, kornflingor, cane syrup, spraymalt. Pacific Gem, Southern Cross, Simcoe och Columbus/Tomahawk. 2 pkt US-05.

FRAMSTÄLLNING
Inmäska på 38°C, 60min @ 64°C och utmäskning 20 min @ 78°C. Koka 90 min med en lagom bittergiva och en större flameout, sedan en fet torrhumling.

FÖRVÄNTAT RESULTAT
Tja.. Svart, maltig, torr, besk och humlig. Vill gärna ha en hel del lakrits/salmiak där i också.

OG runt 1,068 och FG runt 1,012 med IBU runt 75


HEADHUNTER
all american imperial india pale ale

IDÈN
Började som en amerikansk version av PANJAMON, men har sedan har gått sin egen väg. Blir ljusare och förmodligen torrare.

RÅVAROR
Pale ale malt, carapale, crystal 100, vetemalt. Strösocker och spraymalt. Amarillo, Simcoe, Columbus/Tomahawk och Centennial.

FRAMSTÄLLNING
Samma som PLÖJMÖRKRET ("Inmäska på 38°C, 60min @ 64°C och utmäskning 20 min @ 78°C. Koka 90 min med bittergiva och flameout, sedan stor torrhumling.") Fast torrhumlingen i det här fallet kommer vara monstruös!!

FÖRVÄNTAT RESULTAT
En humlesmocka i fejjan, beska som klättrar och våldför sig på tungan, massa tropisk frukt, eufori!

OG runt 1,077 och FG runt 1,010 med IBU strax över 100


Här är vad vi har på G just nu:   
  • 20 liter BRONXENG PILSNER som står och jäser i ett kylskåp. Är inne på sin andra vecka, och det är fortfarande rätt mycket aktivitet. Luktar just nu gammal surfis.
  • 8 liter AND ONE FOR THE DOCTOR, en imperial oatmealstout på 11,2%, som myser med calvadosdränkta (franska) ekkuber. Kommer stå till april innan vi börjar fundera på att tappa den
  • 20 liter FOLKVANDRINGSTIDEN, en bronxengisk boveteöl som jäser med Brettanomyces Bruxellensis. Den tyska ale-jästen tackade för sig vid ett FG på 1,016 i slutet av januari och sen dess har bretten fått jobba. (har jobbat ner till 1,008 och bildat en bubblig hinna på ölen nu)
  • ca 19 liter PANJAMON (batch 003), en NZ DIPA på 8,5%, som just nu torrhumlas så fett ATT DU DÖÖÖÖR! .......eller? (tappades på flaska idag.. underbar!)
  • 17 liter UMPIRE IPA tappades på flaska i torsdags förra veckan. Det är en amerikanskinspirerad engelsk ipa på 6,5%. Maris Otter + Safale S-04 + Whitbread Goldings Variety + Bramling Cross + torrhumling = UMPIRE IPA

Kommentarer