Topp och botten 2012

Antons topp 2012

1. Köpenhamnsresan
Förspelet, roadtrippen, det varma mottagandet i Kävlinge, magin att vara på Mikkellerbar, spänningen att kunna knäcka en bira på gatan och surpla i sig, tafattheten när man väl befann sig i de beryktade ölbutikerna (och dess ölkällare). Alla goda öl, alla härliga människor som var med och gjorde allt så jävla perfekt. Allt!2. Ölbryggningarna når en högre nivå
En humlig vår med några hittar och några missar följt av en maltig mörk höst/vinter kändes det som att ölen smakade bättre än ever. Vi började verkligen få koll på läget!

3. Hembryggare i Umeå
Var på semester uppe i Umeå och blev inbjuden till Niklas för en hembryggarkväll. Blev minst sagt väldigt imponerad av hembryggarna i Umeå. Riktigt hög nivå, och riktigt trevliga människor. Blev lite överkurs med en massa gammal mjöd när ölen var slut, men jag överlevde cykelresan hem ändå.. ;)

4. Haandbryggeriet Haandbakk
Makalöst god öl som jag suktat ever since! (tur jag fick tag på en flaska till!)5. Shepherd Neame Generation Ale
Helt otippat. Egentligen ingen sanslöst bra öl i sig. Men ögonblicket var det. Ni vet, när allt står rätt till bara. En helt ovanlig onsdag:

Semester, fin sommardag bakom sig, vacker solnedgång och det där tryckande lugnet som infinner sig på sommarkvällar. Från "Vi öppnar den här 200 kr ölen.. Den är säkert inte ens bra." till "Jävlar vad bra! Önskar jag hade en till!"


Antons botten 2012

1. Att jag tappat gnistan
Jag är rätt självkritisk, samtidigt som jag älskar mig själv. Men jag tycker att jag skriver tråkigare, plattare och mer fantasilöst.. "I've lost my mojo!!" Tur att Anders And Ale dykt upp som inspirationskälla!

2. Brewdogs Abstrakt-serie
Stora ord, små öl. Sånt stör mig. Nuff said.

Kalles topp 2012

1. Bourbon County Vanilla Stout
I somras när vi var i Danmark och satt på Mikkeller bar så beställde vi i en BCVS, och allt var perfekt. Det var inte den enda goda ölen man drack då, men den fick mig att känna mig välkommen på jorden.

Det var fint.2. Westvleteren 12
Provade 'Westarn' på Akkurat, och det var kanske mer ett intressant moment än topp/gott. Den var liksom medioker som öl. Roquefort 12 är mycket bättre om man vill ha en fin belgare. Så, toppmoment i form av lärdom om att allt är inte guld som med hype glimmar.

3. Cantillon Rosé De Gambrinus
Under tidigare nämnda Danmarksresa satt vi senare på kvällen hos Fermentoren. Drack en Rosé De Gambrinus, och suröl har aldrig smakat så gott tidigare, eller efter för den delen. Jag vet inte om det var helt rätt sinnesstämning eller helt enkelt en väldigt god öl (eller både och?) - riktigt gott var det!

Efter denna ölen spårade kvällen ur men minnet sitter kvar, alltid nåt.

4. GLIPA
I somras när GLIPAn var klar var det en hel vecka dedikerad till njutning i form av en bra IPA om dagen, helt enkelt. En ögonöppnare att hembrygd öl kan vara så gott och stå sig starkt mot mer officiell öl.

Gott och fräscht som fan.5. Mannes Hanging Tree IPA
Har druckit Mannes Hanging Tree IPA två gånger nu. Den första gången var helt fantastisk. Jag är sen tidigare nöjd och stolt över 'mina' (och Antons) öl - GLIPA och Well Hung IPA. På samma sätt var det grymt att få prova ännu en hembrygd IPA som smakar toppklass, denna gång Manne som bryggt.

Första provet var efter passande mat och jag var i perfekt läge för att njuta av den.

Andra gången jag provade den var jag bakis och delade på den med Anton. Här är man inne på ämnet "känn din kropp" och det är fan inte lätt att veta när man tycker en öl är godast, men andra provet var inte alls lika bra tyvärr.

Om jag ska gissa tror jag att det var en kombination av att den flaskan smakade annorlunda och att jag inte var in the mode så att säga. Behöver levla upp mina drickarskills för att kunna avgöra bättre i framtiden.

Hursom, första flaskan var fantastisk!

Kalles botten 2012

1. Kaffestouts
Har utvecklat en aversion mot dessa och tycker de mest smakar unken snö. Provade Speedway Stout på SBWF - finns ingen anledning för mig att dricka den! Tror visserligen jag hade dålig ölhals just då, men det bjuds inte på några lyckorus i samband med kaffestouts just nu oavsett.

2. Oliver Twist, på SBWF
Ville prova nån häftig stout med en hund eller björn eller vad det var på framsidan. Ville köpa ett halvt smakprov, för jag ville inte ha mer. Det fick jag bestämt inte, trots att flaskan var öppen. Nähe. Hellre då att jag skulle betala fullpris (ingen jättegrej) och sen hälla ut resten (jävligt onödigt?). Whatever.

Svantes topp 2012

1. Köpenhamnsresan
Roadtrippen ner till Danmark innehöll allt möjligt trevligt; övernattning hos Skägghuvud (inkluderat dricka Dark Lord som Gripen bjöd på), besöka Ölbutikken, Barley Wine, Kihoskh, Mikkeller bar och dricka alla möjliga goda öler. Bäst var ändå BCS Vanilla. Köpte även hem ett stort gäng goda flaskor.

Helt enkelt fint uppstyrt och utspårat ölevent.2. Suröl
Har mer och mer fått upp ögonen för "suröl". Krispiga, goda och fräscha. För att nämna några: Cantillion Lou Pepe, Girardin Gueuze 1882, Drie Fonteinen Oude Geuze - Armand & Tommy.

Tror året 2013 kommer innehålla mer av denna vara.

3. Bronxeng Brewery
Real Solution #9 och GENESIS QIIIXII är två geniala öler. Börjar verkligen bli världsklass detta.4. SBWF
Raj raj! Tjoo tjoo! Öl hit och dit, dyra, billiga, goda, äckliga. Cigarrer in i absurdum. Men, allt det gjort med still och klass (eller vadå?)

Och avslutade kvällen med att se en rockpunk-spelning på en båt. Längtar efter nästa år.Svantes botten 2012

1. Tjocka söta mörka öl
Är bara trött på när mörka tjocka öler ska vara så jääävla söta. "Bli välkomnad hem från ett krig med torkade dadlar och frukt" (episkt quote av Anton år 2010 om Ace Of Spades 2010), fast liksom med strösocker över hela skiten.

Det är ju gott, men det blir bara för mycket och obalanserat. Exempel:
Struise Black Damnation II - Mocha Bomb
Det Lille Bryggeri 200

2. Mikkeller Monks Brew (Barrel Aged)
Vet inte om jag fick ett dåligt ex, men det var årets mest självklara vaskning. Var så sjukt besviken.


GOTT NYTT OCH GOTT GAMMALT!


Kommentarer

  1. Jag hoppas vi får tillfälle att styra upp en repris på hembryggarträffen i vår/sommar. Det var riktigt trevligt.

    Förhoppningsvis kan vi dra ihop ett större gäng då också.

    SvaraRadera

Skicka en kommentar