Det här med betygsättning alltså...

God kväll!

Sen vi blev tre här på bloggen har vi ju börjat lite smått med små tastenotes + betyg, och lite längre svamligare recensioner. Men varför har vi gjort det?

Jo, vi ville ta några steg framåt. Utvecklas. Utmanas. Och recensioner kändes som ett bra steg.

Vi använder en betygskala på 0-10.
  • 0/10 är alltså något helt så jävla VIDRIGT att det knappt går att hälla ut för att man inte vill förstöra miljön mer än vi (människan alltså) redan gör. Corpse vomit! 
  • 5/10 är GODKÄND. En öl som smakar som det ska, utan att imponera riktigt. Ett "mhm.." med en lätt axelryckning och sen vidare med nästa...
  • 10/10 är PARTY in my mouth. Är du religiös betyder det att hen Gud är i din mun och festar loss med dina smaklökar. Det är glädje och solsken i hela kroppen.
Personligen tycker jag att en del (många alltså) är för snälla med sina betyg, typ att man ger en öl som saknar det mesta 7/10. 7 av 10 på vår skala är något RIKTIGT bra... Nej du, inte OK. Här är vi skoningslösa! Se bara på Kalle som redan hunnit ge Port Brewing Older Viscosity 4/10 och Westvleteren 12 5/10..

Vi kommer aldrig köra recensioner med betyg på öl som är uppenbart infekterade eller defekta, däremot kanske det blir ett inlägg om just det defekta i den. Särskilt om det är något återkommande för specifika bryggerier eller om vi vill förvarna andra.

Slutligen, alla (ja, ALLA i hela jävla världen!!) vet ju att dagsform, sällskap, stämning, förutfattade meningar, vad man ätit/gjort innan osv osv.. osv... osv.. betyder en hel jävla del. Vi betygsätter egentligen lika mycket TILLFÄLLET som ÖLEN. Det betyget en öl får av oss kan lika gärna bli ett annat nästa gång...

Vi gillar tillfällen, och vi gillar öl. Och vi älskar tillfällen då vi gillar öl!

Hej svejs!
Kommentarer